Kamsporter är tuffa, utmanande och stärker både kroppen och sinnet! Kampsport räknas som ett samlingsnamn för ett flertal sporter där man har någon form av närstrid. Det kan vara boxning, fäktning, karate, judo, brottning, MMA eller till exempel Kung Fu och Taekwondo.

 

Fördelar med kampsport

När man tränar kampsport, förbättrar man koordination och fysisk styrka. I kampsport får man lära sig att använda fler muskelgrupper då hela kroppen arbetar mycket hårt. Kampsporter får oss även att må psykiskt bättre och man lär sig styra sina känslor rätt. En annan stor fördel med kampsporter, är att man blir riktigt bra på självförsvar och känner sig tryggare om någon skulle försöka anfalla. Då denna typ av sport är så allsidig, är det ett faktum att alla kan träna kampsport efter egen förmåga och förutsättning. Enligt forskning, ger kampsport bättre självförtroende, självkänsla och en att starkare vilja att lyckas. Många kampsporter ger en mycket bättre uthållighet och man utvecklar en målinriktad disciplin. Vardagen kan ibland dock ha en del måsten som tar både tid och ork. Ett bra exempel, är en stor flyttstädning som man kanske varken hinner utföra, eller är för trött för att orka göra efter ett träningspass. Bor man i Göteborgsområdet, kan man använda sig av flyttstädning i göteborg med riktigt bra och skräddarsydda tjänster!

Vilken kampsport ska man välja?

Om man vill börja med kampsport finns det många varierande alternativ av kampsport. Det finns en del bra tips för personligt val av kampsport innan man bestämmer sig för att börja träna. En viktig faktor att tänka på, är vad man vill ha ut av träningen. Det är även viktigt att välja rätt klubb inom den kampsport man vill börja med. Det skadar inte att fråga runt, be om råd och varför inte besöka en klubb i person för att känna in om den passar?

Krav Maga är en försvarsteknik och utövas nu allt mer som sport men är i grunden en stridsteknik. Krav Maga är utvecklat för elitsoldater, poliser och till exempel väktare. Krav Maga är ett modernt självförsvarssystem, där man ser till hur världen ser ut idag med ökat våld och angrepp. Träningsformen Krav Maga är mer än fysisk träning och grundpelarna är fysisk-, taktisk-, teknisk och mental träning. utövar man Krav Maga, kan man med största sannolikhet avvärja ett angrepp! En annan kampsport vars grundpelare liknar filosofin inom Krav Maga är boxning. Boxning skiljer sig mycket från Krav Maga när det kommer till teknik, men grundar sig på taktiska, fysiska samt mentala övningar. De fördelar med boxning man får på köpet, är hög kaloriförbränning, bättre kondition och kan må bättre om man har mycket inombords man behöver bearbeta. Boxning kan fungera som en mental terapi eller helt enkelt vägen till en bättre kropp!