Som kampsportare är du van vid hård och regelbunden träning. Träning i alla dess former är alltid bra och det är naturligtvis bra för huden också, men du måste vårda huden extra noga som kampsportare. Detta beror på att du helt enkelt utövar en sport som gör att du svettas mycket. Läs mer om hudvård för kampsportare här.

 

Rengöring

 

Som kampsportare ska du framför allt lägga fokus på rengöring, men även återfuktning. Du kan enkelt hitta produkter från Clarins hudvård på parfym.se. Det viktigaste är att du inte bara tvättar kroppen efter ett hårt träningspass, utan även ansiktet. Svett och smuts samlas i ansiktet och om du inte rengör huden tar sig smutsen ner i de öppna porerna, vilket ger dig irriterad hud i form av kvisslor och andra utslag. Det är därför viktigt att du satsar på en skonsam rengöringsmjölk från Clarins hudvård. Det är enkelt att tro att vatten räcker, men det gör det inte. En del kampsportare tvättar sig i ansiktet med duschkrämen, vilket är en riktigt dålig idé eftersom det torkar ut den känsliga huden i ansiktet ännu mer.

Återfuktning

Efter en match eller ett träningspass är det alltså viktigt att du använder rengöringsmjölk. När du har torkat dig med en ren handduk ska du använda en mjukgörande fuktkräm för att återfukta ansiktet. På parfym.se hittar du olika sorters hudvårdsprodukter för alla hudtyper. Om du inte vet vilken hudtyp du har kan du kontakta en hudvårdsterapeut. Om du glömmer bort fuktkrämen blir huden uttorkad och glåmig och du får lättare utslag. Du kan också prova att använda lerinpackningar för ansiktet eller en ansiktsmask som ger huden extra återfuktning en gång i veckan.

Peeling

Som kampsportare svettas du över hela kroppen när du tränar och svetten lägger sig framför allt på rygg och axlar. Det här är områden som det är lätt att få finnar och utslag på. För att undvika detta behöver du skrubba kroppen regelbundet med till exempel en borste eller vante. På detta sätt får du bort döda hudceller. Därefter ska du smörja in hela kroppen med hudvårdande lotion. Var extra noga med att smörja in dig efter varje dusch för att undvika att huden blir torr och irriterad. Med peeling blir det dessutom lättare för huden att ta åt sig lotionen.